У всякого своя доля (Сон). Тарас Шевченко
Комедія Дух истины, его же мир не может прияти, яко не видит его, ниже знает его. Иоанна глава 14, стих…
Комедія Дух истины, его же мир не может прияти, яко не видит его, ниже знает его. Иоанна глава 14, стих…
По діброві вітер виє, Гуляє по полю, Край дороги гне тополю До самого долу. Стан високий, лист широкий – Нащо…
Світе тихий, краю милий, Моя Україно! За що тебе сплюндровано, За що, мамо, гинеш? Чи ти рано до схід сонця…
Реве та стогне Дніпр широкий, Сердитий вітер завива, Додолу верби гне високі, Горами хвилю підійма. І блідний місяць на ту…
Перебендя старий, сліпий, Хто його не знає? Він усюди вештається Та на кобзі грає. А хто грає, того знають І…
Пролог У неділю вранці-рано Поле крилося туманом; У тумані, на могилі, Як тополя, похилилась Молодиця молодая. Щось до лона пригортає…
Мені тринадцятий минало. Я пас ягнята за селом. Чи то так сонечко сіяло, Чи так мені чого було? Мені так…
Василию Андреевичу Жуковскому на память 22 апреля 1838 года І Кохайтеся, чорнобриві, Та не з москалями , Бо москалі —…
І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє… Тарас Шевченко А…
І золотої й дорогої Мені, щоб знали ви, не жаль Моєї долі молодої: А іноді така печаль Оступить душу, аж…
Вітре бучний, вітре буйний! Ти з морем говориш,— Збуди його, заграй ти з ним, Спитай синє море. Воно знає, де…
Тяжко-важко в світі жити Сироті без роду: Нема куди прихилиться,— Хоч з гори та в воду! Утопився б молоденький, Щоб…
У лісі да жила лисиця, а біля того ліса да жив собі чоловік. У того чоловіка да був кіт. Він…
Українська народна повчальна казка “Кабан під дубом” для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Кабан під дубом Жив у лісі…
Жив-був собі такий бідолашний вовк, що трохи не здох з голоду: ніде нічого не піймає. От, бачить він – на…
Прислів’я і приказки, багаті на букву З Вітер добрий при стозі, а злий при морозі. Зайця ноги носять, вовка зуби…
Людство з давніх-давен усвідомило ціну здоров’я, присвячуючи цій темі мудрі думки, які слугують засобом передачі знань і досвіду старшого покоління молодшому….
Джозеф Редьярд Кіплінг – англійський письменник, син письменника і директора лагорскої школи мистецтв. Він – відомий у світі (а особливо…
Євгенія Ярошинська (1868-1904) увійшла в українську культуру як талановита письменниця, активний громадський діяч, педагог, перекладач, етнограф, фольклорист. Євгенія Ярошинська народилася…
Іван Франко – біографія для дітей, цікаві факти із життя письменника. 27 серпня 1956 року у селі Нагуєвичі Дрогобицького повіту…
Олександр Пархоменко. Життя і творчість письменника Ще, як то кажуть, не благословилося на світ, ще сплять у нічній дрімоті верболози…
Народився Олександр Іванович Копиленко в Констянтинограді на Полтавщині у родині залізничника. Дитинство пройшло в Краснограді, де він закінчив школу та…
Спочатку його звали просто Олежком, потім дядею Олегом, ніби дядею Стьопою, – був високий і худий, від чого здавався ще…
Правдивий і щирий, совісливий і непоступливо чесний, простий і скромний – таким постає й міцно зберігається в пам’яті письменник Віктор…
Скільки років гачкові і риболовній сітці? Гачкові 20 тисяч років – запевняють археологи. І це не голослівні припущення, їх вони…
Різниця між чоловіком і жінкою Уже не одне століття людей цікавить питання: у чому різниця між чоловіками і жінками і…
Яку жінку можна вважати ідеальною? Як уявляли собі ідеальну жінку люди різних національностей в різні часи? В епоху Середньовіччя, наприклад,…
Корисна інформація про особливості заповнення читацького щоденника та поради дітям, як правильно читати книгу. Як правильно читати книжку? Скористайся нашими…
Цікавинки про те, як навчаються діти у різних країнах світу. Цікавинки звідусіль. Про освіту і навчання В Японії та Австрії…
Віршики Андрія М’ястківського для найменших (для дітей 4-5 років): “Вітрячок”, “Літак”, “У зайчика лапки”, “Сама у хаті”. Вірші про дітей….
Діти люблять творити, видумувати, фантазувати. Облиште спроби малювати за зразком і спробуйте спонтанні техніки малювання. 20 варіантів технік, що розкривають…
Збірник чудових, надзвичайно позитивних, повчальних, веселих віршиків Петра Ребра для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Андрійків рак Піймав Андрійко…
Ні, ти не знаєш добре України , Якщо на Запоріжжі не бував, Де небо – то від хвиль Дніпрових синє,…
Ще юнаки, ще майже діти, А навкруги і смерть, і кров. “На порох стерти, перебити!” — Іде на Київ Муравйов….
Обійми мене, обійми мене, обійми… Так лагідно і не пускай. Обійми мене, обійми мене, обійми… Твоя весна прийде нехай. (Океан…
У 2012 році календар багатьох країн поповнився новим святом – Всесвітнім днем снігу. Незважаючи на юність цієї знаменної дати, населення…