Про мед: їмо і лікуємося правильно

Лікувальні властивості меду, вплив його на здоров’я, особливості зберігання продукту.

Поради щодо зберігання меду

Зберігати мед найкраще за температури 10–12 градусів Цельсія у сухому приміщенні з хорошою провітрюваністю, але без доступу світла. Адже під дією сонячного проміння білки меду окислюються, він темніє і розшаровується.

Не зберігайте мед у відкритому посуді, так він втрачає свій неповторний аромат. Не варто також зберігати мед поруч з овочами та продуктами, що мають сильний запах – мед має властивість поглинати такі запахи.

Про користь меду. Цікаве про мед

Як правильно лікуватися медом?

Як правильно лікуватися медом? Відповідь на це запитання для багатьох очевидна: «Пити гарячий чай із цим солодким дарунком бджіл». Міркування це невірне. Адже мед втрачає свої лікувальні властивості при нагріванні вище 40 градусів. Тому чай із медом солодкий і пахучий, але не цілющий.

Щоб одержати якнайбільшу користь від цього продукту, його потрібно їсти правильно.

Для одного прийому необхідно брати не більше однієї столової ложки меду(!) і розсмоктувати його невеличкими порціями, як цукерку. Це потрібно для того, щоб мед максимально засвоївся слизовою рота і гортані. Після цього не раніше ніж через 15-20 хвилин (а то і більше) потрібно випити чашечку гарячого чаю. Краще, якщо це буде квітковий чай, наприклад, з рум’янку.

Найкращими для лікування простудних захворювань вважаються весняний (травневий) мед і липовий мед. Гречаний мед допоможе при недокрів’ї, хворобах серця і судин. Акацієвий мед – хороший засіб для зміцнення імунітету.

Поділіться з друзями:

FacebookViberTelegramMessengerSkypeEmailTwitterShare
  • Час читання:1 хв. читання